HABER
BODTO'nun galibi Erdem Ağan
HABER
Dolgu değil doğru haber...
Erdem Ağan Wins BODTO Election |
48 Haber Ajansı
Bu haberi her yerde okursunuz ama bizde farklısını ve doğrusunu okursunuz. Dolgu değil, gerçek haber. Kopyala yapıştır değil emek verilmiş içerikler... Tek TIKLA tüm MUĞLA....48 Haber Ajansı (GHA) - 04 Ekim 2026 - BODTO'nun galibi Erdem Ağan
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 2026-2030 dönemi meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. Erdem Ağan'ın Mavi Listesi komitelerin tamamını kazandı. Bundan sonra ne olacak? Başkan nasıl seçilecek? Sandık sandık sıralı lisyle birlikte tamamı haberde...
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 2026-2030 dönemi meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri BODTO kenferans salonunda yapıldı. 2 listenin yarıştığı seçimlerde Mavi listenin liderliğini Erdem Ağan, Beyaz listenin liderliğini de İbrahim Akkaya yaptı.
Saat 17.00’ye kadar 17 sandıkta süren oy verme işleminde sandığa gitmeye hak kazanmış 6 bin 44 üye vardı. BODTO tüzüğüne göre seçimden 2 yıl öncesine kadar üye olanların oy kullanma hakkı bulunuyor. Toğlam 10 bin 762 üyeden 6 bin 44'ü bu hakka sahip gözüküyor.
Saat 17:00'de sona eren oy verme işleminin resmi olmayan sonuçlarına göre Mavi Liste ve listenin lideri Erdem Ağan açılan 17 sandığın 16’sında üstünlük sağladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ağan ve arkadaşları 11 meslek komitesinin tamamını kazandı.
Resmi olmayan sandık sonuçları
1 No'lu Meslek Komitesi:
Mavi Liste 190
Beyaz Liste 68
2 No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 342
Beyaz liste 221
Geçersiz 1
3. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 134
Beyaz liste 120
4. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 208
Beyaz liste 103
5. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 156
Beyaz liste 66
6.No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 162
Beyaz liste 85
7. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 79
Beyaz liste 60
Boş 2
8. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 139
Beyaz liste 81
9. No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 129
Beyaz liste 30
10 No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 171
Beyaz liste 137
11 No'lu Meslek Komitesi:
Mavi liste 185
Beyaz liste 157
Adaylardan açıklamalar

Erdem Ağan, Eylül 2026 - Arşiv
Erdem Ağan, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti;
"İlk günden beri ben tulum çıkaracağımızı düşünüyordum. Oy inanç da hep arkadaşlarımız çalıştı, müthiş çalıştıkları için bir gün bile şüphe etmedim. O yüzden seçim süreci boyunca hep iddialı konuştum. Bu benim burnu kalkıklığımdan değil yani arkadaşlarımın çalışmasını gördüğümden dolayıydı. Dolayısıyla bugün mutlu bir başarı kazandığımızı, başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. İnşallah Bodrum için hayırlı olacak. Hemen biz çalışmaya başlayacağız."
Beyaz listenin lideri İbrahim Akkaya ise Erdem Ağan’ı tebrik ederek şunları söyledi;
"Kendisini tebrik ediyorum. Baskın bir şekilde kazandı seçimi. Bundan sonra onu takip edeceğiz, izleyeceğiz. Eksikliklerini tamamlamaya çalışacağız, cesaretlendireceğiz. Bodrum için iyi şeyler yapmasını umut ediyorum. Gayretlerine şimdiden teşekkür ediyorum. Benim ile bu süreci 40 gündür yaşayan fedakar arkadaşlarıma da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Bu işler böyle, demokratik olması ve düzenli olması hem büyük teselli. Hiçbir müdahale olmadı. Güzel, ilçe seçim kurulumuz sayın hakim bey çok güzel bir seçim süreci yönettiler. Bütün Bodrum’a teşekkür ediyorum. Bugünkü katılım büyük bir olgunluğun ifadesi. Ben ve ekibim kaybettik ama Bodrum için çalışmaya devam edeceğiz. Teşekkür ederim."
Süreç nasıl işleyecek?
Meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından Bodrum Ticaret Odası’nd, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kanunu ve Oda Seçimleri Yönetmeliği'ne göre süreç şu şekilde işleyecek:
1. İtiraz Süreci ve Kesin Sonuçların İlanı: İlçe Seçim Kurulu yapılacak olası itirazların değerlendirilmesinin ardından, kesin sonuçları ilan edecek ve seçilenlere mazbataları verilecek.
2. Meclis Başkanlık Divanı Seçimi: Yeni BODTO Meclis Üyeleri arasındaki en yaşlı üye başkanlığında Meclis Başkanlık Divanı oluşturulacak. Bu toplantıda BODTO Meclisi üyeleri kendi aralarından Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcıları ve Katip Üye seçimini yapacak.
3. Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin Seçimi: Meclis yönetiminin oluşumunun ardından yargı gözetiminde ve gizli oy-açık tasnif usulüyle yapılacak oylama sonucunda BODTO Yönetim Kurulu Başkanı seçilecek. Meclis üyeleri ayrıca BODTO Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerini, Disiplin Kurulu üyelerini ve TOBB Genel Kurul Delegelerini seçecek.
ENGLISH
Erdem Ağan Wins BODTO Election
The Bodrum Chamber of Commerce (BODTO) 2026-2030 term professional committee and council member elections have concluded. Erdem Ağan's Blue List won all the committees. What happens next? How will the president be elected? All the details, including the ballot-by-ballot list, are in the news...
The Bodrum Chamber of Commerce (BODTO) 2026-2030 term professional committee and council member elections were held in the BODTO conference hall. In the elections, where two lists competed, Erdem Ağan led the Blue List, and İbrahim Akkaya led the White List.
Voting continued until 5 PM in 17 ballot boxes. 6,044 members were eligible to vote. According to the BODTO bylaws, members who joined up to two years prior to the election have the right to vote. Out of a total of 10,762 members, 6,044 were eligible.
According to unofficial results from the voting process, which ended at 5:00 PM, the Blue List and its leader Erdem Ağan secured a lead in 16 out of 17 ballot boxes opened. According to unofficial results, Ağan and his colleagues won all 11 professional committees.
(The text ends abruptly here, likely due to a copy-paste error.) Unofficial ballot results
Professional Committee No. 1:
Blue List 190
White List 68
Professional Committee No. 2:
Blue List 342
White List 221
Invalid 1
Professional Committee No. 3:
Blue List 134
White List 120
Professional Committee No. 4:
Blue List 208
White List 103
Professional Committee No. 5:
Blue List 156
White List 66
Professional Committee No. 6:
Blue List 162
White List 85
Professional Committee No. 7:
Blue List 79
White List 60
Blank 2
Professional Committee No. 8:
Blue List 139
White List 81
Professional Committee No. 9:
Blue List 129
White List 30
10 Professional Committee No. 11:
Blue List 171
White List 137
Professional Committee No. 11:
Blue List 185
White List 157
Statements from the Candidates
Erdem Ağan expressed his feelings and thoughts with the following words;
"From the very first day, I thought we would win overwhelmingly. Our friends worked tirelessly, and because they worked so hard, I never doubted it for a single day. That's why I spoke confidently throughout the election process. This wasn't because I was arrogant, but because I saw how hard my friends worked. Therefore, I think we have achieved a happy success today. Hopefully, it will be beneficial for Bodrum. We will start working immediately."
The leader of the White List, İbrahim Akkaya, congratulated Erdem Ağan and said the following;
"I congratulate him. He won the election decisively. From now on, we will follow him, we will monitor him. We will try to address his shortcomings, we will encourage him. I hope he will do good things for Bodrum. I thank him in advance for his efforts. I also take this opportunity to thank my dedicated friends who have been with me through this process for 40 days. That's how these things are; it's a great comfort that it was democratic and orderly. There was no interference. Our district election board, Mr. Judge, managed the election process very well. I thank all of Bodrum. Today's turnout is an expression of great maturity. My team and I lost, but we will continue to work for Bodrum. Thank you."
How will the process proceed?
Following the completion of the professional committee and assembly membership elections, the process at the Bodrum Chamber of Commerce will proceed as follows, in accordance with Law No. 5174 on the Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBB) and the Chamber Elections Regulation:
1. Appeals Process and Announcement of Final Results: After evaluating any potential appeals, the District Election Board will announce the final results and issue certificates of election to those elected.
2. Election of the Assembly Presidency: The Assembly Presidency will be formed under the chairmanship of the oldest member among the new BODTO Assembly Members. At this meeting, BODTO Assembly members will elect the Assembly President, Assembly Vice-Presidents, and Secretary from among themselves.
3. Election of the Board of Directors President and Members: Following the formation of the Assembly administration, the BODTO Board of Directors President will be elected through a secret ballot with open counting, under judicial supervision. Assembly members will also elect the principal and alternate members of the BODTO Board of Directors, the members of the Disciplinary Board, and the TOBB General Assembly Delegates.
TAGS;
























































