
HABER
Gümüşlük Müzik Festivali caz konseriyle sürecek
GÜMÜŞLÜK HABERLERİ
Gümüşlük Müzik Festivali caz konseriyle sürecek
22. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali
MUĞLA ETKİNLİK TABLOSU
Muğla ili ve ilçelerindeki tüm etkinliklere ulaşmak için lütfen → burayı tıklayın.Gümüşlük Haber Ajansı - (GHA) - 20.07.2025 / Gümüşlük Müzik Festivali caz konseriyle sürecek / The Gümüşlük Music Festival will continue with a jazz concert
Gümüşlük Müzik Festivali, 22. Temmuz Salı akşamı Adem Gülşen Trio; bir sonraki gün 23 Temmuz Çarşamba akşamı İpek Göztepe Quartet ile devam edecek.
Gümüşlük Müzik Festivali'nden gönderilen basın bülteninde yer alan bilgiler aşağıda;
Bosfor Turizm'in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali, 22. Temmuz Salı akşamı Adem Gülşen Trio; bir sonraki gün 23 Temmuz Çarşamba akşamı İpek Göztepe Quartet ile devam edecek…
Gümüşlük Müzik Festivali, geçtiğimiz gün dikkat çekici etkinliklerle sanat gündemine tüm hızıyla girerken, bu defa unutulmayacak caz konserleriyle devam ediyor. Sınırsız Sahneler Projesi kapsamında geri dönüşümlü materyallerle hayata geçirilen Suda Sahnesinde, caz severlerle buluşacak gruplardan ilki Adem Gülşen Trio olacak. 22 Temmuz Salı akşamı Piyanist Adem Gülşen’e davulla Serkan Alagöl, kontrbasla Mikhail Pashkov eşlik edecek. Gümüşlük festival merkezindeki, Suda sahnesinde 23 Temmuz Çarşamba akşamı ise İpek Göztepe Quartet sevenleriyle buluşacak.
Adem Gülşen Trio, arşiv - Görsel: Gümüşlük Müzik Festivali
Resmi açılış Antik Taş Ocağı’nda
Suda konserleri, 25 Temmuz Cuma akşamı, Volkan Öktem, Çağrı Sertel ve Alp Ersönmez’den oluşan ÜÇ’ü konuk edecek. Gümüşlük Müzik Festivali’nin resmi açılışı, 27 Temmuz Pazar akşamı Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek.
Lizst Enstitüsü Macar Kültür Merkezi İstanbul’un destekleri ile ülkemize davet edilen Macaristan’ın çok sevilen viyolonselcilerini bir araya getiren MAV Cellists, Türk kemancı Özcan Ulucan ile klasik müzikseverin karşına çıkacak.
22 Temmuz; Adem Gülşen Trio’da kimler var?
Adem Gülşen: 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Piyano Bölümü’nden birincilikle mezun olan Adem Gülşen, Elvan Aracı caz teorisi (2005-2006) Aydın Esen’le emprovizasyon ve sound çalışmaları (2006-2009) yaptı; 15 seneyi aşkın süredir birçok projede ve albümde yer aldı. Çalıştığı müzisyen ve şarkıcılar arasında Hüsnü Şenlendirici (Hüsn’ü Dream) Birsen Tezer (Eastern Standards) Ceylan Ertem,(albüm ve konserler) Jehan Barbur, Cenk Erdoğan, Şirin Soysal, Başak Yavuz, Kerem Türkaydın, Emre Tankal, Deniz Taşar, Mehmet Ali Sanlıkol gibi birçok caz sanatçısı yer almakta.
Serkan Alagök: 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Fagot ve Davul sanatçısı Alagök, Gustavo Nunez, Patrick de Ritis, Dag Jensen, Sergio Azzolini gibi dünyaca ünlü virtüöz ve eğitimcilerle masterclass çalışmaları yaptı. Orkestracılık kariyeri boyunca, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Çankaya Filarmoni Orkestrası, Filarmoni Antalya gibi orkestralarda misafir sanatçı olarak konser, turne ve kayıtlarında yer aldı. Birçok sanatçı ile aynı sahneyi paylaşan Alakök, 2021 yılında Koray Ergünay ve Burak Yücesoy ile yayınladığı “A Mystical Journey” adlı bir albümü bulunmakta. Sanatçı, bu albümde hem fagot hem davulla yer aldı. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı’nda öğretim görevlisi ve bölüm başkanı olarak görev yapıyor.
Mikhail Pashkov – Kontrbasçı: 20 Ekim 1999, Yaroslavl, Rusya doğumlu Mikhail Pashkov, caz, etno-füzyon ve caz-rock gibi farklı türlerde yetkin bir kontrbasçı olarak dikkat çekiyor. Kontrbas ve bas gitar çalan Pashkov, 2016-2020 yıllarında St. Petersburg’daki M.P. Mussorgski Müzik Okulu’nda caz eğitimi almış ve burada önemli öğretmenlerden dersler almış. 2019’da etno-füzyon grubu Settlers ile Jazz Across Borders festivalinde birincilik kazanan Pashkov, Moskova Caz Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne almış. 2022’den itibaren İstanbul’da yaşayan Pashkov, şehirdeki caz sahnesine güçlü bir şekilde dahil olmuş, Nardis, Bova ve Gregor gibi kulüplerde sahneye çıkmış ve Esra Gürçay Quartet ile Genç Caz festivalini kazanmış.
23 Temmuz; İpek Göztepe Quartet
Müziğe İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimi ile başlayan İpek Göztepe, 2024 yılında Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Caz Performans eğitimini tamamladı. 2017 yılında Nardis Jazz Club ve İKSV’nin düzenlediği Genç Caz yarışmalarında başarı gösterdi. Yurtiçi ve yurtdışında birçok kulüp ve festival sahnesinde yer aldı, Downbeat Öğrenci Ödülleri’nde sıra dışı performans ödülüne layık görüldü. İpek Göztepe Quartet, Adem Gülşen, Serkan Alagöl ve Mikhail Pashkov’dan oluşuyor.
İpek Göztepe Quartet, arşiv - Görsel: Gümüşlük Müzik Festivali
Gümüşlük Müzik Festivalini destekleyen sponsorlar:
Ana Sponsor: Bosfor Turizm
Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası
Etkinlik Sponsorları ve partnerler: Ambassade de France en Turquie; Institut Francais Turquie; Institut Francais Turquie İzmir; Lizst Enstitüsü Macar Kültür Merkezi İstanbul; Memorial Bodrum Hastanesi
Biletler: Biletix online, Biletix gişeleri ve Biletinial online üzerinden; ayrıca Gümüşlük sahilindeki festival ofisinden de temin edilebilir.
Antik Taş Ocağı’ndaki “Taşta” konserleri 21.15, Gümüşlük festival merkezindeki “Suda” konserleri 20.30,
Gümüşlük festival merkezindeki “Kumda”-Toprak Ev konserleri 20.30’da başlamaktadır.
[email protected]
www.gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
www.instagram.com/gumuslukfest
22. Gümüşlük Müzik Festivali programında yer alan sonraki konserler:
22 Temmuz Adem Gülşen trio (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
23 Temmuz İpek Göztepe kuartet (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
25 Temmuz ÜÇ (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
27 Temmuz MAV Cellists & Özcan Ulucan (Macaristan - Türkiye) Antik Taş Ocağı
31 Temmuz Katya Apekisheva (Birleşik Krallık) Antik Taş Ocağı
04 Ağustos Jean-Phillipe Collard (Fransa) Antik Taş Ocağı
10 Ağustos Gümüşlük Festival Akademisi-Piyano Konseri 1 Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
12 Ağustos “After-Life Öteki Dünya” // Tez - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Sergi
15 Ağustos Istvan Szekely (Macaristan) Antik Taş Ocağı
19 Ağustos Deli Bakkal (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
21 Ağustos Congyu Wang (Singapur) Antik Taş Ocağı
22 Ağustos Gümüşlük Festival Akademisi-Piyano Konseri 2 Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
24 Ağustos “After-Life Öteki Dünya” // Mehmet Tekin - ‘Junk Poetica’ - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Sergi
02 Eylül Rebekka Hartmann & Atakan Sarı (Almanya-Türkiye) Antik Taş Ocağı
03 Eylül Escarteen Sisters (İspanya) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
04 Eylül Ruda Krua (Hollanda) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
05 Eylül “After-Life Öteki Dünya” // Eşref Yıldırım - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Enstalasyon
06 Eylül Gümüşlük Festival Akademisi-Keman Konseri Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
09 Eylül Gülsin Onay (Türkiye) Kapanış Konseri - Antik Taş Ocağı
TAGS: