Hayatın İçinden Haberler 1
HABER

DİKKAT - Yüksek sıcaklık uyarısı

Genel | Haber | News

Yalcin Cakir Youtube


HAYATIN İÇİNDEN HABERLER
English News

High temperature warning - CLICK

Aşırı sıcağın şakası yok; ÖLDÜREBİLİR

Gümüşlük Haber Ajansı (GHA) - 29.05.2022 -
DİKKAT - Yüksek sıcaklık uyarısı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyrediyor. Çok ciddi uyarı var. Hangi ilaçları kullananlar, hangi yaş grupları, hangi hastalığı olanlar ne yapmalı? Uyarılar, önlemler HABERDE...

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği uyarısı yaptı. "Hadi yaaa. Hersene aynı haber" demeyin mutlaka okuyun. Sağlığınız açısında ÇOK Önemli...

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden bir uyarı yayınalayarak yüksek sıcaklıkları konusunda uyardı. Uyarıda, "Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nin uyarı şöyle;

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Aman DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı aşırı sıcaklarla iligli uyarılarında "ölüme sebep olabileceği" uyarısı yapıyor. Peki ama neler yapılmalı? Hangi önlemler alınmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı uyarılarına göre, aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz.

Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir.

Daha dikkat edecek gruplar

Ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı (dehidratasyon), kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlı bazı ilaçların (tansiyon düşürücüler, idrar söktürücüler vb.) kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir.

Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler, yaşlılar

Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler, yaşlılar

Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen gruplar:

Yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar,
Dört yaşından küçük çocuklar,
Bakıma ihtiyacı olanlar,
Hamileler,
Açık alanda çalışanlar,
Aşırı kilolular,
Kronik hastalığı (şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) olanlar
Sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişiler,
Sokak çocukları ve evsizlerdir.
Özellikle kronik hastalığı bulunan ve yalnız yaşayan yaşlılar en çok risk taşıyan gruptur.

Nasıl korunabiliriz?

Genel Korunma

Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.

Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler.• Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bolve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapkagiyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde (10.00-16.00) denize girilmemeli ve güneşlenilmemelidir.Bu saatlerin dışında denize girmek isteyenler güneşten koruyucu krem(en az 15 koruma faktörlü) kullanmalı, şapka ve gözlük gibi gerekli koruyucu önlemleri almalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemelidir.

Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvıalınmalıdır. Ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Risk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmelidir. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmelidir.

Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır.

Kapalı alanlar iyi havalandırılmalıdır.

Güneş gören pencereler perde vb. güneşliklerle gölgelendirilmelidir.
Vücut ısısının yükselmemesi içinsık sık duşalınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.

Beslenme ve Sıvı Alımı

Beslenme ve sıvı alımı

Beslenme ve sıvı alımı

Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmelidir.

Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.

Yağlı besinlerinve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılmalı; yemeklerde bitkisel sıvı yağlar kullanılmalıdır. Yemekleri pişirirken kızartma ve kavurma yerinehaşlama, ızgara, kendi suyunda veya az suda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır.

Vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını sağlamak için bol miktarda sebze ve meyvetüketilmelidir.
Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla miktarlarda sıvıalınmalıdır.

Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir. Eğer doktor tarafından sıvı alımı kısıtlanmış veya idrar söktürücü ilaç kullanılması söz konusu ise ilgili doktora başvurmak gerekir.

Mide kramplarına neden olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemelidir.

Kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücuttan daha fazla sıvı kaybına yol açtığı için tüketilmemelidir.

Dışarıda ve açıkta satılanyiyeceklerin, tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulma riski olan besinler (et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir.

Kaynak: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1-s%C4%B1caklarda-al%C4%B1nmas%C4%B1-gereken-%C3%B6nlemler.html

Ölüme neden olabilir

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda, "Vücut ısısı 10-15 dakika içerisinde 40-41°C üstüne çıkabilir. Güneş veya sıcak çarpması acil olarak tedavi edilmezse kalıcı hasara veya ölüme neden olabilir" denildi.

Aşırı Sıcakların Sağlık Üzerine Etkileri

Aşırı sıcakların sağlık üzerine etkileri

Aşırı sıcakların sağlık üzerine etkileri

Güneş veya Sıcak Çarpması: Aşırı sıcağa maruz kalma sonucu beden ısısını ayarlayan terleme mekanizmasının bozulmasına bağlı olarak vücut ısısının düşürülememesi ile karakterize bir tablodur.

Vücut ısısı 10-15 dakika içerisinde 40-41°C üstüne çıkabilir. Güneş veya sıcak çarpması acil olarak tedavi edilmezse kalıcı hasara veya ölüme neden olabilir. Bilinç kaybından önce tedaviye başlanması durumunda iyileşme şansı oldukça yüksektir. Kişinin ateşi 39,4°C üzerindedir, deri kuru, kırmızı ve sıcaktır, terleme yoktur, bulantı kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, göz çukurlarının belirginleşmesi ve görme netliğinin bozulması ile komaya kadar gidebilen şuur bulanıklığı veya kaybı vardır.

İlk yardımda; kişi hemen serin ve hava akımı olan bir yere alınmalı, sıkı giysileri gevşetilmeli, soğuk su veya soğutucularla (vantilatör, klima vb.) soğutulmaya çalışılmalı, bilinci kapalıysakesinlikle içmesi için sıvı verilmemeli ve en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Gerekli durumlar da hava yolu açılmalı ve suni solunum yapılmalıdır.

“Sıcak Bitkinliği ve Sıcak Krampları”

Sıcak bitkinliği ve sıcak krampları

Sıcak bitkinliği ve sıcak krampları

Sıcak Bitkinliği: Uzun süre aşırı sıcağa maruz kalma ve yeterli miktarda sıvı almamaya bağlı su ve mineral kaybıyla meydana gelir. Daha sıklıkla yaşlılarda, yüksek tansiyonu olanlarda ve güneş altında çalışanlarda görülür. Aşırı terleme, yorgunluk, halsizlik, bayılma hissi, nabız hızlanması, ateş yükselmesi belirtileriyle kendini gösterir. Deri soğuk ve nemlidir, nabız hızlı ve zayıftır, solunum hızlı ve yüzeysel, şuur açıktır. Güneş çarpmasının daha hafif şekli olup hayati tehlike yoktur.

İlkyardım; uygun ve zamanında yapılırsa genel durum hızla düzelir. Serin bir yerde istirahata alınan hastanın giysileri gevşetilip, sırt üstü yatırılarak bacakları yükseltilir. Islak havlu veya bezle serinletilmeye çalışılır. Bol miktarda sıvı verilir; özellikle de tuzlu ayran içirilir. Yaklaşık 1 saat içerisinde kişinin genel durumu düzelmezse mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

Sıcak krampları: Aşırı aktivite sonucunda terlemeye bağlı olarak vücutta hızlı bir su ve mineral kaybı meydana gelir.Düşük mineral seviyeleri kaslarda sıcak kramplarına neden olabilir. Sıcak krampları aynı zamanda sıcak bitkinliğinin belirtilerinden birisidir. Genellikle karın, bacak ve kol kaslarının fiziksel aktivite sırasında ağrılı spazmlarıyla meydana gelir. Sıcak krampları için tıbbi tedaviye gerek yoktur, kişinin yaptığı aktivite durdurulmalı sakin ve serin bir yerde oturtulmalıdır, meyve suyu veya mineralli içecekler içirilmelidir. Kramp meydana geldikten sonra en az birkaç saat fiziksel aktivitede bulunulmamalı, bir saat içerisinde geçmezse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

“Güneş Yanıkları ve Sıcak Döküntüsü (İsilik)”

Güneş yanıkları

Güneş yanığı ve isilik

Güneş Yanıkları: Deriye hasar vereceği için güneş yanıklarından kaçınılmalıdır. Uzun süreli güneş ışığına maruz kalmakla meydana gelir. Deri kızarık, ağrılı ve aşırı derecede sıcaktır. Eğer etkilenen kişide ateş, bül (su toplanması) ve şiddetli ağrı varsa veya 1 yaşından küçükse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Güneş yanığından korunmak için güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalı, güneş yanığı olan yerler soğuk su ile silinmeli, etkilenmiş bölgelere nemlendirici tıbbi losyon sürülmelidir. Yağ, salça, yoğurt ve diş macunu vb. maddeler kesinlikle sürülmemeli, büller patlatılmamalıdır.

Sıcak Döküntüsü (İsilik): Sıcak ve nemli havalarda aşırı terlemeye bağlı olarak derinin tahrişidir. Her yaşta görülmekle birlikte sıklıkla bebeklerde görülür. Küçük kızarıklıklarş eklindedir. Sıklıkla boyun, göğüs, dirsek iç yüzü gibi kıvrım yerlerinde görülür. Kızarık bölgeler kuru tutulmalı, daha serin ve daha az nemli ortam sağlanmalıdır.

Güneşin Geç Dönem Etkileri: Güneş ışınlarının sağlık üzerine oldukça önemli olumlu etkileri mevcuttur. Uzun süre maruz kalındığında olumsuz etkiler de ortaya çıkabilir. Ciltte erken yaşlanma, gözde katarakt gelişimi, deri kanseri ve güneş lekelerinin ortaya çıkması bu olumsuz etkilerindendir.

Kaynak: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1-s%C4%B1caklar%C4%B1n-sa%C4%9Fl%C4%B1k-%C3%BCzerine-etkileri.html

termometre, derece, sıcaklık ölçer

Termometre, derece, sıcaklık ölçer

ETKİNLİK TABLOSU

Muğla ili ve ilçelerindeki tüm etkinliklere ulaşmak için lütfen  →  burayı tıklayın.

 

Gumusluk Brands

ENGLISH

CAUTION - High temperature warning

The General Directorate of Meteorology warned that air temperatures will be 4 to 12 degrees above seasonal normals. Warnings, precautions IN THE NEWS...

T.R. The Ministry of Environment, Urbanization and Climate Change, General Directorate of Meteorology, issued a warning on its official website, warning of high temperatures. "It is important to carefully follow the forecast reports to be published by the General Directorate of Meteorology regarding the air temperatures that will be above seasonal normals throughout the country," the warning said.

T.R. The warning of the General Directorate of Meteorology of the Ministry of Environment, Urbanization and Climate Change is as follows;

T.R. The Ministry of Environment, Urbanization and Climate Change, General Directorate of Meteorology alert

T.R. The Ministry of Environment, Urbanization and Climate Change, General Directorate of Meteorology alert

ATTENTION VERY IMPORTANT

T.R. The Ministry of Health, General Directorate of Public Health, Environmental Health Department, in its warnings about extreme heat, warns that it "may cause death". But what should be done? What precautions should be taken? What should be paid attention to?

Precautions to be Taken in Extreme Temperatures

T.R. According to the warnings of the Ministry of Health, General Directorate of Public Health, Department of Environmental Health, extreme temperatures bring along various health problems. Depending on the increase in temperature and humidity, body temperature increases and metabolism tries to adapt to this new situation. Normally, sweating and body temperature are tried to be kept in balance. However, in excessively hot weather, body temperature can not be balanced only by sweating.

It may not always be possible to keep the body temperature in balance with the sweating mechanism in the elderly, infants and those with chronic diseases. Again, if the humidity in the environment is high, the body temperature may not decrease sufficiently by sweating.

In addition, obesity, high fever due to any disease, excessive fluid loss (dehydration), heart disease, mental and nervous disease, alcohol and drug use, and the use of some therapeutic drugs (blood pressure reducers, diuretics, etc.) are other factors that affect sweating in hot weather. one of the factors. In such cases, the rising body temperature can cause damage to the brain and other vital organs.

The groups most affected by extreme heat are:

The groups most affected by extreme heat are

The groups most affected by extreme heat are

Seniors 65 years and older living alone
Children under the age of four
those who need care,
pregnant women,
Those working outdoors
are overweight,
Those with chronic diseases (diabetes, cardiovascular diseases, cerebrovascular diseases, psychological diseases, chronic respiratory system diseases, liver diseases, kidney diseases)
People who constantly use drugs (especially blood pressure lowering, diuretic, depression and sleeping pills),
Street children and the homeless.
Especially the elderly with chronic diseases and living alone are the most at risk group.

How can we be protected?

General Protection

During the hottest hours of the day (10.00-16.00), one should not go out unless it is necessary.

Those who work outside should be careful not to be unprotected under the sun as much as possible, to avoid excessive movements, and to eat watery foods containing salt frequently. • When outside, light colored, light, loose and tightly woven fabrics should be preferred; wide-brimmed hats with air holes should be worn and sunglasses that protect from the harmful rays of the sun should be used.

Those who want to swim outside of these hours should use sunscreen cream (with a protection factor of at least 15), take necessary protective measures such as hats and glasses, and should not sunbathe for long periods of time.

Morning and evening hours should be preferred for intense physical activity and sports, and at least 2-4 glasses of liquid should be taken for each hour of sports. Heavy physical activities should be avoided.

At-risk adults and the elderly should be monitored for sun or heatstroke at least twice a day. The baby should be monitored more frequently in this regard.

Babies, children, the disabled and animals should never be left in closed and parked vehicles. The interior temperatures of the vehicles rise very soon after they are parked, even if they are air-conditioned. When leaving the vehicle, it must be ensured that everyone gets out.

Indoor areas should be well ventilated.

Sun-exposed windows, curtains, etc. should be shaded with sunshades.
You should take a shower frequently so that the body temperature does not rise; where this is not possible, the feet, hands, face and neck should be wetted with cold water or wiped.

Nutrition and Hydration

Even if there is no feeling of thirst, at least 2-2.5 liters (12-14 glasses) of liquid should be consumed every day.

Breakfast should include low-fat cheeses, olives and fresh vegetables, and instead of caffeine-containing drinks, milk, fruit juice, herbal teas such as linden and rosehip should be preferred.

Consumption of fatty foods and fried foods should be avoided; Vegetable oils should be used in meals. While cooking the food, instead of frying and roasting, healthy cooking methods such as boiling, grilling, cooking in its own juice or in less water should be applied.

To increase the body resistance and to provide the body with sufficient amount.

A large amount of vegetables and fruits should be consumed to ensure that he receives vitamins and minerals.
To prevent fluid and mineral loss that increases with sweating, more fluids should be taken than usual.

Although it is essential to drink water for fluid intake, beverages such as milk, ayran and fruit juice should be preferred instead of coffee, tea and carbonated drinks for non-water fluid intake. If fluid intake is restricted or diuretic medication is used by the doctor, it is necessary to consult the relevant doctor.

Very cold and iced drinks should not be preferred as they may cause stomach cramps.

Drinks containing caffeine, alcohol and large amounts of sugar should not be consumed as they cause more fluid loss from the body.
The consumption of food that is sold outside and in the open should be avoided, foods that are at risk of spoiling quickly (meat, eggs, milk, fish, etc.) should not be kept in the open, and hygiene rules should be observed during the preparation and cooking of foods.

Source: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1-s%C4%B1caklarda-al%C4%B1nmas% C4%B1-required-%C3%B6precautions.html

Can cause death

T.R. In the warning made by the Department of Environmental Health of the General Directorate of Public Health of the Ministry of Health, it was stated that "Body temperature may rise above 40-41°C in 10-15 minutes. Sun or heatstroke can cause permanent damage or death if not treated urgently."

Effects of Extreme Heat on Health

Sun or Heat Stroke: It is a picture characterized by the inability to lower body temperature due to the deterioration of the sweating mechanism that regulates body temperature as a result of exposure to excessive heat.

Body temperature can rise above 40-41°C in 10-15 minutes. Sun or heatstroke can cause permanent damage or death if not treated promptly. If treatment is started before loss of consciousness, the chance of recovery is quite high. The person's fever is over 39.4°C, the skin is dry, red and hot, there is no sweating, there is nausea, vomiting, headache, dizziness, prominent eye sockets, deterioration of visual clarity, and there is a clouding or loss of consciousness that can go up to coma.

In first aid; The person should be taken to a cool and air-flowing place immediately, his tight clothes should be loosened, he should be tried to be cooled with cold water or coolers (fan, air conditioner, etc.). When necessary, the airway should be opened and artificial respiration should be performed.

Sun or Heat Stroke: It is a picture characterized by the inability to lower body temperature due to the deterioration of the sweating mechanism that regulates body temperature as a result of exposure to excessive heat.

Body temperature can rise above 40-41°C in 10-15 minutes. Sun or heatstroke can cause permanent damage or death if not treated promptly. If treatment is started before loss of consciousness, the chance of recovery is quite high. The person's fever is over 39.4°C, the skin is dry, red and hot, there is no sweating, there is nausea, vomiting, headache, dizziness, prominent eye sockets, deterioration of visual clarity, and there is a clouding or loss of consciousness that can go up to coma.

In first aid; The person should be taken to a cool and air-flowing place immediately, his tight clothes should be loosened, he should be tried to be cooled with cold water or coolers (fan, air conditioner, etc.). When necessary, the airway should be opened and artificial respiration should be performed.

“Heat Fatigue and Heat Cramps”

Heat Exhaustion: It occurs with the loss of water and minerals due to prolonged exposure to extreme heat and not taking enough fluids. It is more common in the elderly, those with high blood pressure and those who work under the sun. It manifests itself with signs of excessive sweating, fatigue, weakness, fainting sensation, rapid heart rate, and fever. The skin is cold and moist, the pulse is fast and weak, the respiration is rapid and shallow, and the consciousness is clear. It is a milder form of sunstroke and is not life-threatening.

First aid; If it is done appropriately and on time, the general situation will improve quickly. The patient is taken to rest in a cool place, his clothes are loosened and his legs are raised by lying on his back. Try to cool it with a wet towel or cloth. Plenty of fluids are given; especially salty ayran is drunk. If the general condition of the person does not improve within approximately 1 hour, it is necessary to apply to the health institution.

Heat cramps: As a result of excessive activity, a rapid loss of water and minerals occurs in the body due to sweating. Low mineral levels can cause heat cramps in the muscles. Heat cramps are also one of the symptoms of heat exhaustion. It usually occurs with painful spasms of the abdominal, leg and arm muscles during physical activity. There is no need for medical treatment for heat cramps, the person's activity should be stopped, he should sit in a calm and cool place, juice and

or mineral drinks should be drunk. After the cramp occurs, physical activity should not be performed for at least a few hours, and if it does not go away within an hour, the nearest health institution should be consulted.

“Sunburns and Hot Rash (Rash)”

Sunburns: Sunburns should be avoided as it will damage the skin. It is caused by prolonged exposure to sunlight. The skin is red, painful, and extremely hot. If the affected person has fever, blistering and severe pain or is younger than 1 year old, the nearest health institution should be consulted. To avoid sunburn, exposure to sunlight should be avoided, sunburned areas should be wiped with cold water, and a moisturizing medicinal lotion should be applied to the affected areas. Oil, tomato paste, yogurt and toothpaste etc. substances should not be applied, bullae should not be burst.

Hot Rash (Rash): It is the irritation of the skin due to excessive sweating in hot and humid weather. Although it can be seen at any age, it is often seen in infants. It is in the form of small rashes. It is often seen in folds such as the neck, chest, inner surface of the elbow. The reddened areas should be kept dry, a cooler and less humid environment should be provided.

Late Effects of the Sun: Sun rays have very important positive effects on health. Adverse effects may also occur with prolonged exposure. Early aging of the skin, the development of cataracts in the eyes, skin cancer and the emergence of sunspots are among these negative effects.

Source: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1-s%C4%B1caklar%C4%B1n-sa% C4%9Fl%C4%B1k-%C3%BCzero-effects.html

TAGS;

Aşırı sıcaklar

Güneş çarpması

Hayatın içinden haberler