HAYATIN İÇİNDEN HABERLER
Sahte bandrollü alkolü tesbit etmek
Sahte bandrollü alkol nasıl anlaşılır?
PaylaşGümüşlük Haber Ajansı (GHA) - 28.12.2020 - Aldığınız içki sahte mi? Nasıl anlarsınız?
Son zamanlarda artan sahte alkol ölümleri akıllara aldığınız içki sahte mi, değil mi sorusunu getirdi. Öğrenmeniz çok kolay.
Yılbaşı geldi bu sene herkes evinde kutlayacak ve kesinlikle kalabalık kutlama yapılmayacak. Peki ama aldığınız içki sahte mi, çakma mı? Orjinal mi? Nasıl öğreneceksiniz.
UYARI: Siz yine de sağlığa zararlarını göz önünde bulundurarak tütün, tütün mamulleri ve alkol tüketmeyin. Ama şüpheye düşerseniz de bu şekilde kontrol edebilirsiniz.
Adım adım anlatalım. 2 yolu var.
İlk yol kesin, net ve kullanımı kolay. Ne yapacaksınız?
Birinci yöntem
1- Bu adrese gidin;
Aldığınız içki sahte mi? Nasıl anlarsınız? GÖRSELİ TIKLAYIP BÜYÜTEBİLİRSİNİZ
2- Ekrandaki boş alanları dolduracağız.
a- "GÖRÜNÜR SERINO" yazan yere şişenin kapağına yapışık olan kağıt barkod etiketinde yer alan seri nosunu tam ve eksiksiz olarak HRD yazan boşluğa yazacağız.
İçki şişesi bandrol seri numarası
b- Hemen altındaki renkli dirtdörtgen içindeki güvenlik kodunu, altındaki boş kutucuğa aynen yazacağız. Büyük harf, küçük harf olayına duyarlı. Bu nedenle büyükse büyük, küçükse küçük harf ve rakamları tam ve eksiksiz yazın. Eğer güvenlik kodu okunmayacak kadar parlak, karışık vs. durumdaysa yanındaki daire şeklindeki çembere tıklayıp değiştirebilirsiniz.
c- "Sorgula" yazan tuşa tıklayın.
Aldığınız içki sahte mi? Nasıl anlarsınız?
3- Sonuç karşınızda. Aldığınız alkol sahte bandrollü ise bir uyarı çıkıyor. Gerçek ve yasal üreticiye Darphane tarafından verilmiş orijinal bandrole sahipse aldığınız içkinin tüm bilgileri karşınıza geliyor.
İçki şişesi bandrol kontrolü sonuç ekranı GÖRSELİ TIKLAYIP BÜYÜTEBİLİRSİNİZ
İkinci yöntem
İkinci yol cep telefonu, tablet uygulmasını indirip kontrol etmek. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın IOS ya da Android için barkod kontrol uygulaması var.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu uygulaması ile içki şişesindeki barkodu okutuyorsunuz ve program barkodun üzerindeki özel mürekkepten kaynaklı renk değişimlerini okuyan koduyla tanımlama yapıyor. Önce APP store ve Google Play Store'da yorumları mutlaka okuyun. Ardından dilerseniz indirip, yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.
Uygulamayı; GİB BÜİS diye aratabilirsiniz
GİB BUIS uygulaması GÖRSELİ TIKLAYIP BÜYÜTEBİLİRSİNİZ
ETKİNLİK TABLOSU
Muğla ili ve ilçelerindeki tüm etkinliklere ulaşmak için lütfen → burayı tıklayın.TAGS;